Design wengé U trap

Designtrap in tropisch hardhout met bordes en tredes op twee wangen

Deze klant kwam bij ons terecht via mond-tot-mondreclame. Zijn interieur was geïnspireerd op het werk van de bekende Belgische interieurachitect en meubeldesigner Jules Wabbes. Wij waren niet meteen bekend met de creaties van deze interieurarchitect maar namen graag de uitdaging aan om ons in zijn werken te verdiepen en samen met de klant een trap te ontwerpen die in harmonie is met de werken van Jules Wabbes.

Na enkele avonden brainstormen over de constructie en vormgeving van de trap, werd het definitieve design uitgetekend op met behulp van onze tekensoftware. Er werd gekozen om de trap te vervaardigen uit de tropische houdsoort wengé. De productie van dit uniek project vergde vele uren handarbeid maar het resultaat mag het zijn!

Wij werken alleen met FSC® gecertificeerd hardhout. De afkorting FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’ en is een geregistreerd keurmerk. Dit wilt zeggen dat het hout enkel uit bossen komt die op een verantwoorde wijze beheerd worden en er rekening word gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst!

Men kan ook steeds kiezen voor een andere houtsoort die dan geolied word in “Wenge” Kleur voor een vergelijkbare look te bekomen.

Wengé  (Millettia laurentii) groeit in Midden- en West-Afrika: Congo, Gabon en Congo-Brazzaville en groeit vooral in moerasbossen. De Wengéboom wordt tot 30m hoog en 150 tot 200 jaar oud.

Project Details

DATUM

Juli 2014

KLANT

Heynen

PROJECT TYPE

Open trap met dubbele middenboom

PROJECTBEGELEIDER

Ruiz Wood Technics

Project Gallerij