Trapleuningen, een essentieel element in jouw woning

Trappen zijn al lang een onmisbaar onderdeel van een woning. Een kwaliteitsvolle trap kan het gehele interieur van een woning accentueren. In de loop der jaren zijn de stijlen van trappen veranderd en aangepast aan de moderne smaak, maar het belang van een kwaliteitsvolle trap is nog steeds onveranderd.

Interieurontwerpers beginnen meer en meer hun ontwerpen te richten op de trapleuningen zelf. Er dragen verschillende zaken bij aan de esthetiek van een trap. Behalve het ontwerp en de stijl, is de trapleuning ook een essentieel element van een trap geworden. De trapleuning is geëvolueerd van een element dat enkel gemaakt werd voor veiligheidsdoeleinden, naar een element dat bijdraagt aan de elegantie van het interieur van een woning.

Ontwerpmogelijkheden trapleuning

De ontwerpmogelijkheden voor trapleuningen zijn eindeloos. Bij Ruiz Wood Technics zijn trapleuningen verkrijgbaar in alle vormen en modellen. Het meest gebruikte materiaal voor trapleuningen is hout, staal, glas en smeedijzer. Eigen ontwerp van trapleuning is ook altijd mogelijk en kan door Ruiz Wood Technics geproduceerd worden.

Plaatsing van een trapleuning

Een trapleuning moet natuurlijk ook stevig aan de muur vastzitten. Ruiz Wood Technics bevestigd trapleuningen met chemisch anker zodat je de schroeven niet ziet zitten. Er is ook de mogelijkheid om de trapleuning met schroeven te bevestigen. Om de zichtbaarheid van deze schroeven te beperken komen deze ook in de kleur van de trap en komt er een plaatje voor.

Balustrades

Een balustrade zorgt voor de veiligheid aan de rand van een trap, terras of balkon. Bij Ruiz Wood Technics denkt men verder dan puur het veiligheidselement. Ook een balustrade kan een echte blikvanger zijn in je interieur. Ook balustrades zijn verkrijgbaar in alle vormen en modellen. Glazen balustrades zorgen bijvoorbeeld voor een groter ruimtegevoel en maximale doorkijk.

Laat je liever niets aan het toeval over? Neem gerust contact met ons op via dit contactformulier. Wij helpen u graag verder met het ontwerp, de keuze van materiaal en de plaatsing van jouw trapleuning.