Ruimtebesparende trap – een groeiende trend

Ookwel molenaarstrap of ganzentrap genoemd.

Huiseigenaars kiezen er in toenemende mate voor om hun huizen uit te breiden in plaats van de stress en onzekerheid te riskeren die gepaard gaan met verkopen en verhuizen. Het verbouwen van de zolder wordt vaak gezien als de goedkoopste en handigste manier om meer ruimte te creëren, maar de toegang hier naar toe kan een probleem zijn. Standaard trappen nemen veel ruimte in beslag boven de vloer, terwijl zolderladders niet geschikt zijn voor meer dan occasioneel gebruik. Een ruimtebesparende trap doet echter precies wat het woord zegt, ruimte besparen. Ook bekend als een afwisselend loopvlak trap, het neemt veel minder vloeroppervlak dan een conventionele trap in beslag, maar biedt het gemak van een permanente trap.

houten ruimtebesparende trap

Ruimtebesparende trappen zijn niet bedoeld als hoofdtrap van een woning. Als handig middel om toegang te krijgen tot een verbouwde zolder, zijn ze echter ideaal. Trappen met ruimtebesparing zijn ontworpen met uitsparingen in een afwisselend patroon, met ruimte om slechts één voet op elk loopvlak te plaatsen. Dit betekent dat er minder treden nodig zijn, waardoor de horizontale ruimte die nodig is voor de trap veel kleiner is. Het ontwerp kan even wennen, maar zolang je slip vaste loopvlakken kiest en stevige leuningen installeert voor extra ondersteuning is er geen probleem.

ruimtebesparende trap zijaanzicht tekening

Zelfs als u niet van plan bent om de zolder te verbouwen, zijn deze trappen het overwegen waard voor de factor gemak alleen. Met een permanente trap op zijn plaats en geen worsteling met een vouwladder, zult u waarschijnlijk merken dat u veel meer gebruik maakt van uw zolderruimte – zelfs al is het alleen maar voor opslag.

ruimtebesparende trap 3D hout molenaarstrap

Voor meer informatie, of als u een ruimtebesparende trap wilt kopen,
neem dan contact met ons op via ons contactformulier.